Åk hundspann och se norrsken i Kiruna

Åk hundspann och upplev norrskenet, strax utanför Kiruna, på ett mäktigt och naturnära sätt. Guiden hämtar vid ditt hotell, är med under turen och lämnar vid hotellet ca 3,5 timme senare.

  • Hämtning och lämning i Kiruna
  • Cirka 3,5 timme
  • Åk hundspann och se mäktigt norrsken

Läs mer på Getyourguide.se


Kiruna, en pärla i norra Sverige, är inte bara känt för sina storslagna landskap utan också för de magiska norrskenen som pryder himlen under vintermånaderna. En av de mest unika sätten att uppleva detta naturfenomen är genom en tur med husky under norrskensturen.

Möt dina fyrbenta vänner

Innan turen startar introduceras deltagarna till sitt team av huskies. Dessa hundar, kända för sin styrka och uthållighet, är också otroligt vänliga och redo att ta dig på en oförglömlig resa genom Kirunas vinterlandskap. Efter en kort introduktion om hur man hanterar släden och hundarna, är det dags att ge sig ut på äventyr.

Medan hundarna drar släden genom det snötäckta landskapet, kan deltagarna njuta av den krispiga vinterluften och den stjärnklara himlen. Och om man har tur, kommer norrskenet att börja dansa på himlen, vilket skapar en nästan overklig upplevelse. Den kombinationen av det lugna ljudet av hundarnas tassar mot snön och det färgsprakande norrskenet gör detta till en av de mest minnesvärda upplevelserna man kan ha i Kiruna.

Du kanske också gillar …