Åk med på på isbrytarfartyg i Rovianemi

isbrytarkryssning bild getyourguide

Åk med på på isbrytarfartyg i Rovianemi ett par timmar. Njut av utsikten, upptäck båten eller ta ett bad i det iskalla vattnet i en varmhållande flytdräkt. En lunch ingår.

  • Cirka 10 – 11 timmar
  • Simma i överlevnadsdräkt
  • Se isbrytare ”in action”
  • Trerättersmeny ingår i priset

Se mer Information och boka biljetter hos GetyourguideIsbrytare i Rovianemi

Rovaniemi, beläget i norra Finland, är känt som en port till den arktiska regionen. Staden erbjuder en mängd unika upplevelser, och en av dessa är en båttur med en isbrytare. Denna särskilda tur ger besökare möjlighet att uppleva den kraftfulla funktionen hos en isbrytare, samtidigt som de njuter av den storslagna skönheten i den finska arktiska regionen.

Isbrytare är specialdesignade fartyg som kan navigera genom isbelagda vatten genom att bryta isen framför dem. Dessa fartyg spelar en avgörande roll i att hålla sjövägar öppna, särskilt i regioner som Rovaniemi där tjock is kan hindra andra fartyg från att färdas. Under turen får deltagarna en första handsupplevelse av isbrytarens kraft när den skär genom isen, vilket skapar en väg för andra fartyg.

Medan isbrytarens arbete är imponerande i sig, är det omgivande landskapet lika fascinerande. Den arktiska regionen kring Rovaniemi är känd för sin orörda skönhet, med vidsträckta snöfält, frusna sjöar och en klar blå himmel som sträcker sig så långt ögat kan se.

Lunch ombord

Förutom att bevittna isbrytarens imponerande arbete, erbjuder turen också deltagarna en chans att njuta av en läcker lunch ombord. Medan fartyget fortsätter sin resa genom isen, kan besökare sitta ner och njuta av traditionella finska rätter. Detta ger en perfekt kombination av kulturell och kulinarisk upplevelse i hjärtat av den arktiska regionen.

Simma i överlevnadsdräkt

När isbrytaren tar en paus finns möjlighet att bada i det iskalla vattnet, iklädd en flytande överlevnadsdräkt. Ett ”måste” för den som vågar.

Slutsats

Båtturen med isbrytare från Rovaniemi erbjuder en unik möjlighet att uppleva den arktiska regionens skönhet och kraft. Från det imponerande arbetet med isbrytaren till den läckra lunchen ombord och den storslagna naturen, ger denna tur en inblick i livet i den arktiska regionen. För dem som besöker Rovaniemi och vill ha en oförglömlig upplevelse, är denna tur ett utmärkt val.