Besök samer och renar i Jukkasjärvi

En heldag i Jukkasjärvi där du får träffa samer och renar samt lära dig mer om samernas kultur, historia och levnadssätt.

  • Lär känna renar och den samiska kulturen
  • 7 timmar
  • Guide som pratar engelska
  • Transport ingår från valfritt hotell i Abisko

 


Om upplevelsen

Jukkasjärvi, en liten by i norra Sverige, är mest känd för sitt ishotell. Men bortom detta kyliga arkitektoniska underverk ligger en rik kultur och tradition som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Denna tur från Abisko ger besökare en unik möjlighet att dyka djupt in i samernas livsstil och deras nära relation till renarna.

En inblick i samernas kultur

Samerna är de ursprungliga invånarna i norra Skandinavien och har en rik historia och kultur som är djupt förankrad i regionens landskap och klimat. Under denna tur får besökarna möjlighet att träffa samiska familjer, lyssna på deras berättelser och lära sig om deras traditionella levnadssätt. Detta inkluderar allt från samisk konst och hantverk till deras traditionella sånger, jojkar.

Renarna: Samernas följeslagare

Renarna har alltid spelat en central roll i samernas liv. Dessa djur är inte bara en viktig källa till föda, kläder och transport, utan de är också djupt förankrade i samisk mytologi och andlighet. Under turen får besökarna chansen att komma nära , mata dem och till och med ta en tur på en traditionell rensläde.

En resa genom tid och rum

Från Abisko till Jukkasjärvi tar resan besökarna genom några av de mest avlägsna och vackra delarna av norra Sverige. Under resans gång får de se storslagna vyer av snötäckta fjäll, frusna sjöar och tät skog. Men mer än bara ett landskap, är denna resa en chans att resa tillbaka i tiden och uppleva en kultur och ett sätt att leva som har överlevt i århundraden trots de tuffa klimatförhållandena.

En djupare förståelse

Genom att kombinera kulturella besök med natursköna vyer ger denna tur besökarna en djupare förståelse för samernas livsstil och deras relation till landet de bor på. Det är en chans att se bortom de vanliga turistattraktionerna och verkligen koppla samman med regionens själ och hjärta.

Du kanske också gillar …