Guidad tur i Kärkevaggedalen och Trollsjön

Besök trollsjön vid Kiruna

Upplev magsisk natur via en dagstur i Kärkevaggedalen och Trollsjön. Varför inte prova på att bada i det riktigt kalla vattnet i Trollsjön (OBS – turen passar ej för barn under 12 år)

  • Vandring i Kärkevaggedalen och vid Trollsjön
  • Cirka 7 timmar 
  • Hämtning & Lämning vid valfritt hotell i Kiruna stadskärna
  • Fri avbokning upp till 24 timmar innan

Läs mer eller boka via GetYourGuide 


 


Tur i Kärkevagge Valley: En naturskön pärla

Abisko, beläget i norra Sverige, är en plats av rå skönhet och orörda landskap. Bland de många naturskönheterna i regionen står Kärkevagge Valley och Trollsjön ut som två av de mest imponerande. Denna guidade tur ger besökare en chans att utforska dessa två ikoniska platser och uppleva den storslagna naturen i området.

Kärkevagge Valley, ofta kallad ”Stenarnas dal”, är en av de mest spektakulära dalarna i Sverige. Den är känd för sina enorma stenblock, klippformationer och det klara vattnet som rinner genom dalen. Under turen får deltagarna chansen att vandra genom denna dal, uppleva dess unika landskap och lära sig om dess geologiska historia och betydelse.

Trollsjön: Europas klaraste sjö

Efter att ha utforskat Kärkevagge , leder turen deltagarna till Trollsjön, känd som Europas klaraste sjö. Denna alpina sjö är känd för sitt kristallklara vatten, som kan ha en sikt på upp till 36 meter. Sjön är också omgiven av imponerande bergstoppar, vilket ger en känsla av att vara i en annan värld. Under turen får deltagarna chansen att bada i det, minst sagt, kalla vattnet.

Guiderna delar historier och fakta om området, dess invånare och den samiska kulturen som har djupa rötter i regionen. Detta ger en djupare förståelse och uppskattning för platsen och dess betydelse.

Att utforska Kärkevagge Valley och Trollsjön från Abisko är en upplevelse som kombinerar äventyr, skönhet och lärande. Denna guidade tur är perfekt för dem som vill uppleva den råa skönheten i norra Sverige, lära sig om regionens historia och kultur och skapa oförglömliga minnen.

Läs mer eller boka via GetYourGuide 

Du kanske också gillar …