Köra hundspann i Kiruna

huskytur

Prova på att köra hundspann i den vackra naturen kring Kiruna. En tur på cirka 5 timmar inklusive hämtning och lämning vid lokalt hotell.

  • Guide som kan engelska
  • Lättare måltid ingår
  • Snöoverall, mössa, vantar ingår (Ta med egen halsduk)

Läs mer eller boka hos GetYourGuideÅk med hundspann dragen av Husky

Kiruna, en stad i norra Sverige, erbjuder en mängd unika upplevelser som lockar besökare från hela världen. En av de mest populära aktiviteterna för dem som besöker regionen är att ta en tur med hundsläde. Men det som gör denna särskilda tur unik är möjligheten att själv köra släden.

Vid ankomsten till startpunkten för turen introduceras deltagarna till deras team av huskies. Dessa hundar, kända för sin styrka och uthållighet, är också otroligt vänliga och entusiastiska. Innan turen börjar får deltagarna en kort utbildning i hur man hanterar släden och hundarna. Detta säkerställer att alla känner sig bekväma och säkra under hela upplevelsen.

När turen börjar, drar hundarna iväg med släden genom Kirunas snötäckta landskap. Deltagarna får uppleva den krispiga morgonluften och den stillhet som bara kan hittas i den arktiska vildmarken.

En paus i turen

Efter en stund på släden, ges deltagarna möjlighet att ta en paus, värma sig och njuta av omgivningarna.  Kanske passar man även på att ta några foton som minne från denna unika upplevelse.

Att köra egen hundsläde i Kiruna är mer än bara en turistaktivitet. Det är en chans att koppla samman med naturen, lära känna de fantastiska huskyhundarna och få en djupare förståelse för den samiska kulturen och traditionen av hundkörning. För dem som söker en autentisk och oförglömlig upplevelse i norra Sverige, är denna morgontur med självkörning av husky ett måste.

Du kanske också gillar …