Skotertur & fika – Kiruna

Följ med på en klassisk skotertur – som förare eller passagerare. Guiden kan hämta upp vid valfritt lokalt hotell. I priset ingår passande klädsel, hjälm och fika.

  • Ca 4 timmar
  • Guide som pratar engelska och svenska
  • Hämtning och lämning vid valfritt hotell i Kiruna stadskärna

Läs mer – Boka via GetYourguide Utforska Kirunas vinterlandskap på skotertur

En av de mest populära aktiviteterna för besökare i Kiruna är att utforska dessa snötäckta landskap på skoter. Skoterturen ger deltagarna en unik möjlighet att utforska Kirunas vackra vinterlandskap. Medan snön täcker marken och trädens grenar, glider skoterförarna genom skogar, över frusna sjöar och genom öppna fält.

Denna resa ger en känsla av frihet och äventyr, samtidigt som man kan njuta av den krispiga vinterluften och den stilla tystnaden i den arktiska vildmarken. Under turen får deltagarna också lära sig om regionens historia, geografi och kultur, vilket ger en djupare förståelse för platsen och dess betydelse.

Svensk fika: En kulturell tradition

Efter skoterturen väntar en annan upplevelse som är djupt rotad i den svenska kulturen: fika. Fika är mer än bara en kaffepaus; det är en tid att koppla av, umgås och njuta av något gott att äta. Under denna del av turen får deltagarna chansen att uppleva en traditionell svensk fika med kaffe, te och ett urval av svenska bakverk. Detta är en tid att värma sig, dela historier och njuta av den svenska gästfriheten.

En upplevelse för alla sinnen

Denna tur är inte bara en visuell upplevelse, utan en upplevelse för alla sinnen. Från känslan av kylan mot huden när man kör skoter, till doften av nybakade bullar under fika, till ljudet av skoterns motor och det mjuka prasslet av snö under fötterna – varje ögonblick är fyllt med nya intryck och känslor. Detta gör turen till en oförglömlig upplevelse.

Du kanske också gillar …