Skotertur & Norrsken i Kiruna

skotertur och norrsken

Kör skoter, eller följ med som passagerare, över vidderna utanför Kiruna. Upplev det traditionella sättet att ta sig fram i snön samtidigt som in söker efter det magiska norrskenet. Enkelt fika ingår.

  • Guide pratar engelska och norska
  • Cirka 4,5 timme
  • Hämtning och lämning på hotellet
  • Förare måste ha B-körkort

 Läs mer eller boka via GetYourGuide härSkoterns äventyr genom snölandskapet

Skoterturen ger deltagarna chansen att utforska Kirunas vinterlandskap på ett spännande sätt. Medan snön täcker marken och trädens grenar, glider skoterförarna genom skogar, över frusna sjöar och genom öppna fält. Denna resa ger en känsla av frihet och äventyr, samtidigt som man kan njuta av den krispiga vinterluften och den stilla tystnaden i den arktiska vildmarken.

Innan turen börjar får alla en genomgång av hur man kör en skoter och vilka säkerhetsåtgärder som ska följas. Dessutom delar guiderna sin kunskap om regionen, norrskenet och den samiska kulturen, vilket ger en djupare förståelse för platsen och dess betydelse.

Jakten på det magiska norrskenet

Efter skoterturen, när mörkret faller, börjar jakten på norrskenet. Norrsken, även känt som aurora borealis, är ett av naturens mest spektakulära fenomen. Dessa ljus uppstår när solens partiklar kolliderar med jordens atmosfär, vilket skapar en färgsprakande ljusshow på himlen. Under denna del av turen får deltagarna chansen att bevittna detta fenomen på en av de bästa platserna i världen för att se norrsken.

SammanfattningAtt kombinera en skotertur med norrskensjakt i Kiruna är en upplevelse som kombinerar äventyr, skönhet och lärande. Denna guidade tur är perfekt för dem som vill uppleva den råa skönheten i norra Sverige, lära sig om regionens historia och kultur och skapa oförglömliga minnen.

Du kanske också gillar …