Upplev Göteborg vid havet

Norden femte största tätort och Sverige näst största stad med sina dryga en miljon invånare är Göteborg på västkusten. Denna nordiska kuststad erbjuder en rad upplevelser och sevärdheter med en speciell touch som havet ger. Detta avspeglar i bla maten och kulturen av att äta fisk och skaldjur är stor och marknadsplatsen och saluhallen Feskekörka har väl inte undgått mångas öron när man hör talas om Göteborg, namnet Feskekörka kommer naturligt ifrån att byggnaden faktiskt liknar en kyrka. Stadens stora utbud av restauranger inbjuder till alla möjliga gourmetupplevelser, men det är fiskrestaurangerna som hör till staden typiska utbud. Väl inne i Feskekörka kan du ta trappan upp till övervåningen där du finner Restaurang Gabriel där det serveras tex skaldjursbuffé eller färska ostron. I övrigt är det många restauranger som har Feskekörka som leverantör och på Lilla Torget i Göteborg kan du avnjuta havets skaldjur och fisk som Hummer, havskräftor och räkor tillsammans med ett riktligt urval av välmeriterade viner.

Det finns museum med maritimt tema, på skeppsmuseet Maritiman som är ett upplevelsecentrum ombord på ett skepp. Där tar du del av fartygslivet och allt vad det innebär. Historier, livsöden, skeppsmiljön och fakta gör att du får en känsla av att kasta loss fastän fartyget ligger förtöjt. Hotellutbudet i staden är stort och tex här kan du boka billiga hotell i Göteborg.

Vill du ta dig ut och uppleva Göteborgs skärgård kan du göra det tillsammans med skärsgårdlinjen M/S Trubadureneller Styrsöbolaget som tar dig ut till pärlbandet av öar som kantar kusten. Tar du dig till Hönö i den norra skärgården kan du prova på dykning och kajakpaddling, eller bara strosa runt i gästhamnen och den fina skärgårdsmiljön. Med Styrsöbolaget till södra skärgården har du bla Brännö som är ett populärt sommarnöja för många pendlare, men ön har även ca 900 bofasta invånare. Med skärgårdsbåtarna har du en hel värld att utforska.

Du kanske också gillar …