Naturresor i Norden – Nordkontakt.nu

Om du är trött på charterresor och weekend-resor till storstäder i Europa finns det ett spännande alternativ att utforska, nämligen naturresor. Denna kategori av resor omfattar äventyr på alla jordens kontinenter, där djur och natur är sevärdheterna, inte muséer, monument och caféer.

Många av de naturresor som arrangeras av svenska researrangörer går till fjärran länder. Tigersafaris i Asien och besök hos pingviner på Antarktis är bara två exempel på lite mer exotiska naturresor, kanske åker ni på naturresa för er smekmånad efter bröllopet. Det finns dock goda möjligheter att delta i naturresor även i Norden. Våra nordiska länder har ju en mycket intressant geografi och det finns också en hel del spännande djur som strövar omkring i skogarna.

Djursafari i Norden

I Sverige, Finland och Norge finns stora möjligheter att resa på djursafari. Ofta är det björn som är i fokus för resorna, men även andra djur kan komma i fråga. I de marker där det finns björn finns nämligen också andra rovdjur, såsom järv och kanske till och med en och annan varg. En djursafari omfattar i regel övernattning och vandringar i skogsområden.

Naturupplevelser i Norden

Med naturresor i Norden kan du uppleva den fantastiska naturen på nära håll. Det finns många olika typer av resor med fokus på naturupplevelser. En del handlar om kajakpaddling i spännande natur medan andra handlar om vandringar och klättring. Ett populärt resmål för en naturresa är Bohusläns skärgård. Den ses bäst från en kajak och det är flera researrangörer som erbjuder just kajakpaddling i Bohuslän.

Allt ingår

Om du bokar en naturresa antingen i Sverige eller något annat nordiskt land kan du räkna med att allt ingår. Du ska inte behöva ta med dig varken tält eller mat. Givetvis bör du dock se till att du har kläder som är lämpliga för det eller de äventyr du ska bege dig ut på.