Besök ishotellet i Jukkasjärvi (Dagsutflykt)

Ishotellet i Jukkasjärvi är en unik destination som erbjuder en extraordinär upplevelse i norra Sverige. Detta hotell och konstutställning, helt skapat av is från Torne älv, förändras och återskapas varje år, vilket ger besökare en ny upplevelse varje gång.

Konsten

Konstutställningen på Icehotel är en central del av upplevelsen och en hyllning till isens och snöns konstnärliga potential. Varje år bjuds konstnärer från hela världen in för att skapa unika konstverk av is och snö. Dessa verk utgör en temporär utställning som förändras och utvecklas varje säsong.

Utställningen är öppen dagligen från augusti mellan klockan 11.00 och 18.00. Besökare kan förvänta sig att se en rad imponerande isskulpturer och installationer som visar både konstnärlig skicklighet och kreativitet. Varje konstverk är unikt och berättar sin egen historia, vilket ger en djupare förståelse och uppskattning för det kalla och flyktiga materialet.

Icebar

Icebar by Icehotel är en unik och fascinerande del av Icehotel-upplevelsen. Baren ligger inne i Icehotel 365 och erbjuder sällsynt och exotisk miljö för att njuta av drycker i en atmosfär helt skapad av is. Varje element i baren, från väggarna och bardisken till glasen dryckerna serveras i, är skulpterade av is från Torne älv. Detta skapar en surrealistisk och förtrollande atmosfär som är både visuellt imponerande och minnesvärd.

 

Öppettider och biljettpriser

Icehotel erbjuder en livsberikande upplevelse med sin tystnad, norrsken, gnistrande snöklädda skogar och unika iskonst. Det är en plats att upptäcka och njuta av naturens och konstens underverk.