Vandring med snöskor & isfiske i Kiruna

gå med snöskor

Boka en guidade vandring över snöslätterna – med snöskor på fötterna. Vid pausen finns möjlighet till isfiske eller bara njuta av naturen samt den lätta lunch som ingår i priset. Lungt, avslappnat och naturnära.

  • Ca 4 timmar
  • Upphämtning och lämning på ditt hotell i Kiruna
  • Vandring med snöskor samt isfiske
  • Fika och lätt måltid över öppen eld ingår

Läs mer eller beställ biljett via GetyourguideUpptäck vildmarken med snöskor

Kiruna, en pärla i norra Sverige, är känt för sina storslagna vinterlandskap och en mängd utomhusaktiviteter som erbjuds under den kalla säsongen. Bland dessa aktiviteter sticker snöskovandring och isfiske ut som två av de mest autentiska sätten att uppleva regionens naturliga skönhet och traditioner.

Snöskovandring är en traditionell metod för att utforska snötäckta landskap, och i Kiruna ger besökaren en unik möjlighet att vandra genom orörda skogar, över frusna sjöar och genom tysta dalar. Med snöskor på fötterna kan deltagarna röra sig fritt över terrängen, oavsett hur djup snön är. Denna form av vandring ger en känsla av äventyr och upptäckt, samtidigt som man kan njuta av den friska luften och den lugnande tystnaden i den arktiska vildmarken.

Traditionen med isfiske

Efter snöskovandringen väntar en annan spännande aktivitet: isfiske. Isfiske är en gammal tradition i norra Sverige, där lokalbefolkningen har fiskat i de frusna sjöarna och floderna under vintermånaderna i generationer. Med hjälp av en borr skapar deltagarna ett hål i isen, varifrån de sedan kan fiska. Detta är inte bara en chans att lära sig en ny färdighet, utan också en möjlighet att sitta ner, koppla av och njuta av den vackra omgivningen.

Under turen delar guiderna sin kunskap om regionens historia, geografi och kultur. De berättar också om de tekniker och traditioner som är förknippade med snöskovandring och isfiske, vilket ger deltagarna en djupare förståelse för dessa aktiviteter och deras betydelse i den lokala kulturen.

Snöskovandring och isfiske i Kiruna är inte bara roliga aktiviteter, utan också en chans att koppla samman med naturen, lära sig om den lokala kulturen och skapa oförglömliga minnen. För dem som besöker Kiruna och vill ha en autentisk och berikande upplevelse, är denna kombinerade tur ett utmärkt val.

Du kanske också gillar …